МУЧКА КОРМОВА ПШЕНИЧНА
|
МУЧКА КОРМОВА ПШЕНИЧНА
Мучку кормову пшеничну одержують як побічний продукт при деяких сортових помолах пшениці. В склад кормової мучки входять частинки мучнистого ядра, плодових і сім’яних оболонок зародка. В ній вміст крохмалю більш ніж у висівках і менше клітчатки у помелу. Мучка є цінним кормом (протеїн має достатньо високу біологічну цінність, в ньому містяться необхідні жирні кислоти і вітаміни В1, В2, Е). Перетравлення поживних речовин кормової мучки добре не тільки у рогатого скоту, а також у свиней і птиці. Харчова цінність 100 кг мучки складає 99 кормових одиниць. В сухій речовині кормової мучки міститься 14,5% сирого протеїну, 3,5% сирого жиру, 4% клітчатки, 0,66% лізину, 0,54% метионину+цистину, 0,09% кальцію, 0,06% фосфору, 0,04% натрію. В 100 г мучки міститься 287 ккал обмінної енергії.
<< Назад
|